femke-smalleheader1.jpg

Les aan jonge kinderen/ kleuterviool

Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom op vioolles. Voor deze lessen maak ik gebruik van lesmethodes die speciaal zijn ontwikkeld voor het lesgeven aan jonge kinderen.

Vanaf september start de nieuwe cursus kleuterviool. Dit is een speciale les voor kinderen van 4/5 jaar. In de les wordt op speelse manier aandacht besteed aan de ontwikkeling van het muzikale gehoor en voorbereidend vioolspel. De lessen kleuterviool vinden plaats vinden plaats op zaterdagochtend tussen 9.00u en 11.00u in het Rozet (mits er plek is). De groepsgrote is 4 tot (max) 8 kinderen. 

Jonge kinderen, tot en met 10 jaar, hebben de ondersteuning van ouders nodig bij het oefenen en leren vioolspelen. Het gezegde  “oefening baart kunst”, geldt zeker voor het leren vioolspelen. Iedere dag oefenen is dus een must. In het begin zal dat 5 a 10 minuten per dag zijn, maar als snel wordt dat meer.

Voorwaarde voor de lessen is een gemotiveerd kind en gemotiveerde ouders. Het helpt in de voortgang van de lessen wanneer ouders betrokken zijn bij de lessen en het kind thuis ondersteunen bij het oefenen. Ondersteunen houdt in dat je samen met je kind oefent en als het kind wat ouder is, je kind helpt herinneren aan het feit dat er geoefend moet worden.

Bij kinderen tot 8 jaar verdient aanwezigheid van een ouder bij (een gedeelte van) de les de voorkeur, met uitzondering van de kleutervioollessen.

Bij de kleutervioollessen krijgen de ouders van tevoren een uitgebreidde instructie in hoe zij hun kind thuis het beste kunnen ondersteunen bij het oefenen. In deze instructie wordt nader ingegaan op hoe de lessen in zn werk gaan en wat er van ouders wordt verwacht in practische zin. Dus hoe vaak oefen je een liedje met je kind en hoe oefen je dat liedje. 

Proefles!

Wil je eens proberen of de viool jouw instrument is? Ben je benieuwd hoe een altviool klinkt? Bel of stuur een email voor een proefles....

proefles